Vegetarische risotto uit de oven

Recept | Vegetarische risotto uit de oven

Het mooie van onderstaand recept is dat de voorbereiding weinig tijd kost en je van een glaasje van het een of ander kunt genieten terwijl de oven het werk doet.

Alle ingrediënten zijn biologisch te verkrijgen
Bereidingstijd: voorbereiding 15 min. oven 40 min.
Personen: 3 à 4

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 flinke stengels bleekselderij
  • 500 gram kastanjechampignons en/ of andere paddenstoelen
  • 700 ml groente- of paddenstoelenbouillon
  • 250 gram risottorijst
  • 125 ml crème frâiche
  • 50 gram geschaafde parmegiano reggiano
  • 2 flinke eetlepels gehakt peterselieblad

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn, de bleekselderij in dunne schijfjes en de champignons in kwarten.
  3. Verhit een flinke sliert olijfolie en fruit eerst de ui een paar minuten, dan de knoflook, vervolgens de bleekselderij en op het laatst de champignons.
  4. Voeg de risotto toe en bak mee tot de korrels glazig zijn.
  5. Verdeel het mengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door.
  6. Bak alles ca. 40 min. in het midden van de oven tot de risotto gaar is.
  7. Roer de crème frâiche en de parmegiano erdoor en bestrooi met de peterselie.

Tip: Serveer met een frisse salade, bijvoorbeeld met bladsla, komkommer, lente-ui, tomaten, en geroosterde zonnebloempitten.

Eet smakelijk!