Groene Shakshuka uit het Midden Oosten

Recept | Shakshuka is een eiergerecht dat wereldwijd bekendheid heeft gekregen door de bekende kookboekenschrijver Yotam Ottolenghi.
Traditioneel is het een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten en kruiden, maar inmiddels zijn er veel variaties op het thema. Wij houden van de groene variant met spinazie. Serveer er een lekke plat- of Turksbrood bij met hummus!

GROENE SHAKSHUKA MET MAAR 5 INGREDIËNTEN
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4

Ingrediënten

  • 450 gram diepgevroren tuinerwten
  • 300 gram spinazie, grof gehakt
  • 3 theelepels baharat kruiden
  • 100 gram feta
  • 4 eieren

Hoe maak je het?

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gevroren tuinerwten samen met de baharat-kruiden totdat de erwten ontdooid zijn. Dit duurt een paar minuten
  2. Doe de spinazie erbij en bak mee tot het geslonken is. Breng het groentemengsel op smaak met zout en peper en schep goed om.
  3. Zet het vuur laag en maak met een lepel vier kuiltjes in de groente. Breek hierin voorzichtig de eieren, zorg dat de dooiers heel blijven!
  4. Leg de deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ong. tien minuten stollen. De eidooiers mogen van binnen nog zacht zijn.
  5. Verkruimel de feta over het gerecht.

Tip: Je kunt de tuinerwten ook vervangen door een courgette en venkelknol

Eet smakelijk!


Dit recept is de favoriet van Thea van Wijk een van de initiatiefnemers van www.deuitdaging.frl
Minder vlees, meer groenten. Toch is het soms lastig om daar iets mee te maken wat iedereen lust. Hier vind je de lekkerste groene recepten waar iedere thuiskok mee uit de voeten kan, die bovendien lekker zijn en klimaatvriendelijk!