Food for thought met
chef kok Kees Elfring
Fan van koken met lokale en pure ingrediënten?
3 februari 2020 | aanvang 19.00 | gratis voor vrienden
Lewinski | Waterhoenstraat 2 | Sneek
Voorafgaand aan de lezing kun je voor €15,50 eten bij Lewinski.
Reserveer hier!
Food for thought: wat is duurzaam koken nu eigenlijk?
Alice Waters, de peetmoeder van de farm-to-table– beweging in Californië kreeg eind vorig jaar de prestigieuze Johannes van Damprijs uitgereikt.
Deze Amerikaanse chef, auteur en restaurateur runt al 47 jaar haar bekende restaurant Chez Panisse waar tal van Hollywoodsterren graag komen eten. Ze ontwikkelde een aantal principes die ze al sinds de jaren tachtig met verve uitdraagt: het gebruik van kakelverse, biologische seizoensproducten van topkwaliteit, duurzaam verbouwd door boeren uit de omgeving en in al hun eenvoud en perfectie geserveerd.
Want ‘Koken gaat niet alleen over smaak, maar ook om de waarden die het voedsel op je bord vertegenwoordigen.’
Vanaf de jaren negentig ontwikkelde ze zich tot een invloedrijk voedselactivist. Het was Waters die Michelle Obama inspireerde de laarzen aan te trekken om samen met schoolkinderen een biologische groentetuin aan te leggen voor de deur van het Witte Huis.
Enkele van Amerika’s beste chefs, biologische boeren, bakkers en kaasmakers begonnen hun carrière onder haar vleugels in Chez Panisse, zo ook onze Nederlandse chef-kok Kees Elfring, tot voor kort eigenaar van restaurant Marius in Amsterdam. Hij hanteert de principes van Alice Waters ook in zijn eigen keuken.
Ook fan van koken met lokale ingrediënten? Kom dan maandagavond 3 februari naar de Aan Tafel Special bij Lewinski, Kees geeft dan een exclusieve lezing over zijn ervaringen bij Chez Panisse en hij deelt uiteraard ook zijn visie op duurzaam koken. De lezing is gratis voor vrienden van de Uitdaging, ben je nog geen vriend? Meld je dan onder deze websitepagina aan. Voorafgaand aan de lezing kun je voor €15,50 eten bij Lewinski. Je kunt aanschuiven vanaf 18:00. De lezing van Kees start rond 19:00 uur.
Ben je nog geen vriend? Word onderaan de pagina dan kosteloos vriend van onze duurzame denkers en doeners.
Wie is Kees Elfring?
Natuurlijke ingrediënten, markten, wijn en eetcultuur werden al vroeg in de jaren 80 een passie van Kees Elfring. Een hotelschoolstage bij Robert Kranenborg in Brussel was de opmaat naar gedisciplineerd vakmanschap. Twee werkperiodes van ruim een jaar bij Chez Panisse, Berkeley Californië, na de hotelschool werden richting bepalend voor een levenshouding. Alles is met elkaar verbonden.
Eetbaar Fryslân
Wil je weten waar je bij jou in de buurt terecht kunt voor lokale producten? Kijk dan op de website van eetbaar Fryslân.
Wil je bij deze food for thought aanwezig zijn?
Meld je hieronder dan aan als vriend van De Uitdaging.frl (kost niks!)
Reserveer je deelname en diner rechtstreeks bij Lewinski, kosten van het eten bedragen €15,50
Lewinski | Waterhoenstraat 2 | Sneek